1. Anasayfa
  2. Gezilecek Yerler

İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi

İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi
İstanbul'un Tarihi Gezi Rehberi
0

İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi Türkiye; turistik anlamda pek çok ziyaret görmektedir. Bunların başında İstanbul’da yer almaktadır. 16. yüzyıldan bu yana tarihi gezmekle bitmeyen dünyanın en gözde merkezlerinden biri olan İstanbul, her bir noktası ayrı bir değeri anımsatan güzellikleri saymakla bitmeyen; olağanüstü gösterişiyle, heybetli duruşuyla odak noktası haline gelmiştir. Gezi rehberi 

İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi

Tarih boyu yapılan araştırmalar sonucunda gündeme gelen, Yenikapı’da yapılmış olan arkeolojik kazılar neticesinde ortaya çıkan sonuçlar itibarıyla, İstanbul’un tarihinin 8500 yıl öncesine dayandığı belirtilmiştir. İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi Kurulduğu Çağ’dan itibaren, tarihin tozlu raflarında birçok Devletin egemenliğine ev sahipliği yapmış ve kültür merkezi haline gelmiştir.

İstanbul’un tarihi ile ilgili en önemli noktası: Osmanlı, Bizans ve Roma imparatorluğu gibi üç evrensel merkeze ev sahipliği yapmasıdır.

Geçmişten bugüne İstanbul için verilen önemli verilerden bazılarını sizler için açıklayacağım; İstanbul’un toplam nüfusu 16 milyon’dur. Bilindiği üzere Türkiye’nin başkenti İstanbul değil Ankara’dır. İstanbul Yeditepe’ye inşaa edilmiştir. Bu nedenle ismi yedi tepeli şehir olarak anılmaktadır. İlk Osmanlı zamanında laleler ortaya çıkmıştır. Ardından Hollandalı tüccarlar tarafından Hollanda’ya pazarı yapılmıştır. Süleymaniye cami ve tarihi sultanahmet Caminin’de içinde bulunduğu toplam 3100 civarında ve üzerinde cami yer almaktadır.

İstanbul Gezi Rehberi

Tarihin o buğulu perde arkasında bulunan güzel esintiler, turistik anlamda dikkat çekmektedir. Geçmişten bugüne var olan, Günümüzde hala aynı değerde varlığını sürdüren birçok yer bulunmaktadır. Bunların başlıcaları; Ayasofya cami, Topkapı Sarayı müzesi, Yerebatan sarnıcı, Sultanahmet cami, Sultanahmet meydanı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, İstanbul boğazı, Kız kulesi, Kapalı çarşı, Eminönü, Mısır Çarşısı, Taksim meydanı, İstiklal caddesi, Rahmi Koç müzesi, Süleymaniye cami, Fatih cami, Yeni cami, Ahrida sinagogu, Eyüp sultan cami, Pierre Loti tepesi, İstanbul oyuncak müzesi.

Türk İslam eserleri müzesi, Pera müzesi ,Sakıp Sabancı müzesi, Emirgan korusu, Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı, Maçka demokrasi parkı, Polenezköy tabiat parkı, Fenerbahçe parkı, Nezahat Gökyiğit botanik bahçesi, Nişantaşı, Bebek, Balat, Rumeli Hisarı, Beylerbeyi Sarayı, Garipçe Çamlıca tepesi, Anadolu kavağı, Mihrabat korusu, Büyükada, Heybeliada, Kınalıada, Burgazada, kKüçüksu kasrı, Adile sultan Sarayı, Caddebostan sahili, Moda sahili, Kadıköy boğa heykeli, Bağdat caddesi, Kanlıca, Kuzguncuk gözdağı korusu, Çubuklu korusu, Otağtepe parkı, Haydarpaşa garı, Çinili cami, Çemberlitaş hamamı cağaloğlu hamamı, Kılıç Ali paşa hamamı, Yedikule zindanları, Panorama 1453 tarih müzesi, Anadolu hisarı, Tarihi Çınaraltı Çay bahçesi, Deniz müzesi, Masumiyet müzesi, Florya Atatürk deniz köşkü, Çamlıca kulesi, Ağva, Şile, Dragos tepesi, Selimiye kışlası, Göztepe 60. yıl parkı yer almaktadır. Daha detaylı İstanbul gezilecek yerler yazımıza bakmanızı öneririz.

İstanbul'un Tarihi Gezi Rehberi
İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi

Pierre Loti

 Pierre Loti tepesi, Eyüp sultan caminin yakınında yer alan, manzarasının en güzel şekilde izlendiği Haliç’te bulunmaktadır. Burada çay, kahve içilerek güzel hayaller kurulabilmektedir. Pierre Loti tepesinin yamaçları, Osmanlı döneminden günümüze kadar işleyen süreçte mezarlık olarak kullanılmaktadır. Tepenin etrafını saran ağaçlar yer almaktadır. Tepeyi teleferik ile seyredebilmekteyiz.

Konumu; Eyüp Merkez, Karyağdı Sk. No:20, 34050 Eyüpsultan/İstanbul

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Bu saray 31. Osmanlı padişah olan Sultan Abdülmecid tarafından İnşaa ettirilmiştir. Osmanlı’nın modernleşme sürecinde, batı anlayışı ile süslenen Dolmabahçe Sarayı, 7 Haziran 1856 tarihinde kullanıma açılmıştır. Bu sarayın yapımı 13 yıl sürmüştür. Mustafa Kemal Atatürk’ün de son yıllarını geçirdiği bu sarayda, yatak odasında hayata gözlerini yummuştur. Beşiktaş ilçesinde yer alan sarayın en çarpıcı özelliği imparatorluğun zenginliklerini yansıtmasıdır. Günümüzde tarihi bir müze olarak yansıtan Dolmabahçe Sarayı, turistik mekanlar içerisinde yer almaktadır.

Konum; Vişnezade, Dolmabahçe Cd., 34357 Beşiktaş/İstanbul

Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, devletin yönetim ve eğitim merkezleri içerisinde yer almaktadır. Fatih Sultan II. Mehmet tarafından 1460-1478 tarihlerinde yaptırılmış olan ve bazı ilavelerin eklendiği saray, Osmanlı padişahları ve saray halkı tarafından 19. yüzyıla kadar İkame edilmiştir. Topkapı Sarayı İstanbul’un Beyazıt ilçesinde yer almaktadır. Fatih, osmanlıca’da Yeni saray anlamına gelen “saray-cedid” ismini vermiştir. İstanbul’un Tarihi Gezi Rehberi yazımızı okuduğunuz için teşekkürler, Son önerimiz  Topkapı sarayının Konumu; Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul