Ukrayna Gezi Rehberi ve Vize İşlemleri
Ukrayna Gezi Rehberi ve Vize İşlemleri
0

Ukrayna Gezi Rehberi ve Vize İşlemleri Hakkında Her Şey  Ukrayna Doğu Avrupa’da yer alır ve yüz ölçümü bakımından Avrupa’nın en geniş ülkesidir. Ülke yarı başkanlık sistemi ile yönetilmektedir. Ülke aynı zamanda Avrupa’da en büyük 2. Silahlı kuvvetlere sahiptir. Başkenti Kiev olan ülkede sosyal yaşam inanılmaz derecede zengin ve çeşitlidir. Ülkede her zaman gidebileceğiniz konserler ve tiyatrolar bulunmaktadır. Ülke aynı zamanda dev kütüphaneleri ve spor tesisleri ile de oldukça ünlüdür.

Ukrayna Gezi Rehberi

Ukrayna’da Kiev Yaz Müzik Festivali, mayıs ayı sonundan haziran ayının ortalarına kadar devam eder. Özellikle bu müzik festivalinin olduğu dönemlerde ülke binlerce turist ağırlamaktadır. Ukrayna Gezi Rehberi Ukrayna’da gezilip görülecek yerleri yazımızda sizler için derledik. Ukrayna gezi rehberi ve vize işlemleri hakkında her şey yazımızda sizlerle.

Ukrayna Yeme/İçme Kültürü

Ukrayna Yeme/İçme Kültürü 19. Yüzyılda oluşmaya başlamıştır. Ukrayna mutfağı günümüzde dünyanın en zengin ikinci mutfağı kabul edilmektedir. Ukrayna Vize İşlemleri Ülkenin aslında kendine has bir kültürü yoktur. Ukrayna Sovyet yemek kültürünün etkisi altında kalmıştır.

Kaliteli buğdayların yetiştirildiği ülkede esmer ekmek tüm sofraların vazgeçilmezidir. Ülkenin milli yemeği ise Borş çorbasıdır. Oldukça lezzetli olan bu çorba ülkede sıklıkla tüketilmektedir.

Ukrayna’da iklim koşulları nedeni ile genelde soğuk havaya dayanıklı olan şalgam, patates ve lahana gibi sebzeler kullanılmaktadır. Domuz eti ise ülkede en çok tüketilen et türüdür. Ukrayna Gezi Rehberi Domuz etinin fiyatı dana ve kuzu etine göre daha pahalıdır. Domuz etinin özellikle en kalın yağlı kısmı çiğ olarak tüketilmektedir. Ülkede en çok tüketilen yiyeceklerden biri de mantardır.

Ukrayna Gezilecek Yerler
Ukrayna Gezilecek Yerler

Deniz ürünleri de ülkede sıklıkla tüketilen ürünlerdir. Özellikle deniz balığı olarak bilinen Barabulga adı verilen kalkan ve barbun bulunabilmektedir. Çipura ve somon balığı gibi balıklar ise dışarıdan ithal edilmektedir. Ülkede kırmızı ve siyah havyar oldukça popülerdir.

Ülkede en çok tüketilen içecekler arasında çay önemli bir yer tutmaktadır. Bira, şarap, votka gibi alkollü içeceklerde oldukça fazla tüketilmektedir.

Kievsulütavuk, ülkenin dünyaca bilinen en meşhur yemeklerinden biridir. Bir nevi tavuk sarması olan bu yemeği her restoranda kolayca bulabilirsiniz. Halk arasında balık, et ve tavuk köftelerine Katleta denilmektedir. Süt ürünleri bakımından da oldukça zengin olan ülkede lor, yoğurt, kefir ve peynir en çok tüketilen ürünler arasındadır.

Ukrayna Ucuz Mu?

Ukrayna’ya ilk kez gidecek olan kişiler ülkenin ucuz olup olmadığını merak eder. Peki, Ukrayna Ucuz mu? Bu konu kişinin harcamalarına ve kültürüne göre değişiklik gösterecektir. Ukrayna Gezi Rehberi Ukrayna birçok farklı bölgeden oluşmakta ve her bölgede fiyatlar değişmektedir. Ancak ülkemiz ile kıyaslama yapıldığı zaman Ukrayna daha ucuz bir ülkedir.

Ukrayna’da içki, sigara ve ulaşım ülkemize göre çok daha ucuzdur. Ülkede sigara fiyatları son dönemde artış gösterse bile yine ülkemizden daha ucuzdur. Ancak ülkede özellikle başkentte yiyecek ve tekstil ürünleri oldukça pahalıdır. Bu nedenle Ukrayna’ya gitmeden önce kıyafet ihtiyacınızı karşılamanızı tavsiye ederiz. Elbette bütçenize uygun bir şeyler bulabilirsiniz. Ülkede restoranlarda ülkemize göre daha pahalıdır. Et ürünleri Ukrayna’da ucuz satılırken, eti restoranda yerseniz çok daha yüksek bir ücret ödemeniz gerekmektedir.

Ukrayna’ya Ne Zaman Gitmeli?

Ukrayna’ya gitmek isteyen kişiler ülkeye gitmek için en uygun zamanı araştırırlar. Peki, Ukrayna’ya ne zaman gitmeli?

Ukrayna turistlerin en gözde ülkelerinden biridir. Bu nedenle özellikle yaz aylarında ülke binlerce turist ağırlamaktadır. Ukrayna’da güzel bir tatil yapmak istiyorsanız en güzel aylar haziran ve eylül ayları arasıdır. Yaz aylarında ülkede birçok konser ve festival düzenlenmektedir. Ukrayna Gezi Rehberi Yaz ayları ülkenin en aktif olduğu aylardır. Yaz aylarında ülkede yeşilliğin ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yaz ayları ülkenin en kalabalık olduğu aylar olduğu için fiyatlarda bu durumdan etkilenmektedir. Ülkede yaz aylarında konaklama ücretleri daha yüksek olmaktadır. Daha ekonomik bir tatil yapmak isterseniz de ülkeyi kış aylarında ziyaret etmeniz gerekecek.

Ukrayna Gezi Rehberi
Ukrayna Gezi Rehberi

Ukrayna’da Başlıca Gezilecek Yerler

Ukrayna’ya ilk kez gidecek olan kişiler ülkede gezilip görülecek yerleri detaylı olarak araştırırlar. Yazımızda Ukrayna’ya gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken yerleri derledik. Listenizi şimdiden hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Bağımsızlık Meydanı, Ukrayna’da başlıca gezilecek yerler arasında ilk sırada yerini alır. Kiev’in en önemli yerlerin bu olan bu meydanın orijinal adı ise Maidan Nezalezhnosti’dir. İstanbul’daki Taksim Meydanı’na benzetilen bu meydan şehrin merkezi kabul edilmektedir. Meydanın ortasında ise ülkenin simgesi olan heykel yer almaktadır. Heykelin arka tarafında bir alışveriş merkezi bulunmaktadır. Meydan geçmişten günümüze kadar birçok önemli protestoların gösterim merkezi olmuştur.

Kreşatik Caddesi, Bağımsızlık Meydanı üzerinde yer alan bir caddedir. Ülkenin hareketli noktalarından biri bu caddedir. Caddenin bir ucunda Bağımsızlık Meydanı yer alırken diğer ucunda ise Besarabsky Pazarı yer almaktadır. Caddenin en güzel özelliği ise belirli gün ve saatlerde sokak sanatçılarının verdikleri konserlerdir.

Ukrayna Gezilecek Yerler

Andrevski Yokuşu, şehrin yönetildiği üst bölge ile halkın yaşadığı alt bölgeyi birbirine bağlamaktadır. Yokuş ilk yapıldığı zaman sadece yayaları geçebileceği bir genişlikteydi. Ukrayna Gezi Rehberi 1711 yılında yol genişletilmiş ve at arabaların da geçebileceği yollar eklenmiştir. Yokuşun en önemli özelliklerinden biride hediyelik eşya satışı yapan satıcıların bulunmasıdır. Yokuş boyunca bir sürü tezgâh ile karşılaşabilir ve buralardan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Ukrayna Gezilecek Yerler Özellikle pazar günleri yokuş daha da hareketlidir. Çünkü pazar günleri burada daha çok tezgâh açılmaktadır.

Aziz Sofya Katedrali, UNESCO Dünya Mirasları Listesinde yer alan ülkenin önemli yapılarından biridir. Yaklaşık 1000 yıllık bir geçmişi bulunan bu katedral, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. 2007 yılında Ukrayna’nın yedi harikasından biri seçilen bu yapının inşasına 1011 yıllarında başlanmıştır. Elçi karşılama ve taç giyme gibi önemli törenler burada yapılmaktadır. Katedralin girişinde çan kulesi bulunmaktadır. Bu kuleye çıkarak şehrin güzel manzaralarını seyredebilirsiniz.

Büyük Vatanseverlik Savaşı Müzesi, ülkenin görülmesi gereken yerlerinden biridir. 1974 yılında açılan müze aslında oldukça büyük bir komplekstir. Oldukça geniş alana kurulmuş müzenin kapalı ve açık kısımları bulunmaktadır. Müzenin kapalı alanında çeşitli sergiler yer alırken açık kısmında ise savaş zamanında kullanılan araç gereçler ve dev bir heykel yer almaktadır. Müzenin en üst kısmında ise bir fotoğraf galerisi yer almaktadır.

Mağaralar Manastırı, 1051 yılında kurulmuş ve ülkenin en önemli dini yapılarından biridir. Bünyesinde 18 kilise barındıran manastır, Avrupa’daki Ortodokslar için önemli bir dini merkezdir. Ukrayna Gezilecek Yerler Manastırın içerisinde sadece kilise değil aynı zamanda Mikro Minyatür Müzesi gibi farklı kısımlarda bulunmaktadır. Lavra’nın bu isimle anılmasının en büyük sebebe de manastırın altında yer alan mağaradır. Bu manastır her sene milyonlarca turist ağırlamaktadır.

Altın Kapı, Kiev’in en önemli tarihi yapılarından biridir. Bu kapı Kiev prensliğinin kurucusu olan Yaroslav Mudri tarafından 1017-1024 seneleri arasında yaptırılmıştır. Ukrayna Gezi Rehberi Yapı zaman içerisinde yıkılmış ancak Sovyet yetkililerinin emri ile 1982 senesinde yenilenmiştir. Altın Kapı’nın en üst kısmında ise bir seyir terası bulunuyor. Bu terastan şehri manzarasını izleyebilirsiniz.

St. Michael Altın Kubbeli Katedral, 1108- 1113 yılları arasında inşa edilmiştir. Kiev’in önemli dini yapılarından biri olan bu katedral, mozaikleri ve Frenkleri ile oldukça dikkat çekicidir. Ukrayna’ya yolunuz düşerse bu muhteşem yapıyı görmeden dönmeyin deriz. Katedralin çevresine zamanla Barok tarzı binalar inşa edilmiştir. Bu katedral Andrevski yokuşuna oldukça yakın bir mesafededir.

Mariinsky parkı Ukrayna’nın en doğal alanlarından biridir. 1874 yılında hizmete açılan bu parkta şehrin gürültüsünden uzak, keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu parkın içerinde ünlü Mariinsky sarayı yer almaktadır.

Ukrayna’da Nerede Kalınır?

Ukrayna’ya gidecek olan kişiler konaklamak için oteller aramaktadır. Peki, Ukrayna’da nerede kalınır? Ukrayna’da otel fiyatları yüksek olsa da kendi bütçenize uygun oteller bulmanız mümkündür. Burada oteller oldukça lüks ve kalitelidir. Bu kalite ister istemez fiyatlara yansımaktadır. Ülkede konaklama ücretler 20 ile 4500 TL arasında değişmektedir. Ukrayna’ya geldiğiniz zaman konaklayabileceğiniz otellerden bazıları şunlardır:

  • Hyatt Regency Kiev: Başkentte yer alan bu otel Shevchenkivskyj semtinde yer almaktadır. 5 yıldızlı bu otelde klimalı odalar, özel dekorasyonlu odalar, spa merkezi, fitness salonu, sigara içilmeyen odalar, kahvaltı ve restoran gibi hizmetler sunulmaktadır. Otelin fiyatı bütçenizi biraz aşabilir. Otelin gecelik fiyatı 465-524 dolar arasında değişmektedir.
  • Apartment on Antonovycha Street: Daha uygun fiyatlara konaklaman isterseniz bu apartman dairelerinden kiralayabilirsiniz. Daire tipi bu odalarda ücretsiz internet, klima, çay kahve makinesi, temizlik ürünleri, saç kurutma makinesi, tv, ütü ve daha birçok hizmet sunulmaktadır. Ukrayna Gezilecek Yerler Dairenin gecelik fiyatı ise 40 dolar civarındadır.
  • Natsionalny Hotel: Otel başkent Kiev’in Pecherskyj semtinde yer almaktadır. 4 yıldızlı bu otelde ses yalıtımlı odalar, TV, minibar, klima, özel banyo, kendine ait restoran ve bar, ücretsiz otopark ve tüm odalarda çay kahve makinesi gibi hizmetler sunulmaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 68 ile 82 dolar arasında değişmektedir.
  • Twin Apart Hotel: Otel başkent Kiev’in Pecherskyj semtinde yer almaktadır. 3 yıldızlı bu otelde ücretsiz internet, 24 saat açık resepsiyon, bagaj muhafaza hizmeti, havaalanı servisi, toplantı salonu, kahvaltı gibi birçok hizmet sunulmaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 74 ile 91 dolar arasında değişmektedir.
  •  ALFAVITO Kyiv Hotel: Otel başkent Kiev’in Pecherskyj semtinde yer almaktadır. 4 yıldızlı bu otelde fitness salonu, ücretsiz internet, ücretsiz otopark, kendine ait bar ve kafe, spa merkezi, özel banyo ve duş, havaalanı servisi ve daha birçok hizmet sunulmaktadır. Otelin gecelik fiyatları ise 158 ile 176 dolar arasında değişmektedir.

Ukrayna’da Ulaşım

Ukrayna’da ulaşım sanıldığı kadar kolay değildir. Ülkenin başkenti Kiev’de troleybüs ve otobüs gibi ağır hareket eden iki şehir turu seçeneği mevcuttur. Otobüsler belli belirsiz işaretlenmiş duraklardan hareket ederler ve yoğun saatlere denk gelirseniz eğer bu otobüsler oldukça kalabalıktır. Otobüse bindiğiniz zaman bilet almanız ve bileti doğrulatmanız gerekiyor. Otobüs kalabalık olduğu zaman bunu yapmak sizi epey zorlayabilir. Otobüsün ücreti ise 3 grivnadır.

Başkentte trafik levhaları yerel dille ve Kiril alfabesi ile yazılıdır. Bu nedenle yönünüzü kolay bulmak için yanınızda bir sözlük bulundurmanız gerekecek. Akıllı telefonlarınızda bulunan navigasyon da bu ülkede oldukça işinize yarayacaktır.

Ülkede yolculuk edebileceğiniz diğer ulaşım araçları ise taksi veya Marshrutk adını verdikleri minibüslerdir. Bu minibüslerin sistemi aynı ülkemizdeki gibidir. Ücretleri ise 4 ile 5 grivna arasındadır. Minibüslerin rotasını anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Ancak pencerelerde rota hakkında bilgiler yazmaktadır.

Ülkede metroda sıklıkla kullanılan ulaşım araçlarından biridir. Şehirde üç metro hattı bulunmaktadır. Bu metrolar toplam 52 istasyona uğramaktadır. Başkentte bulunan metrolarda sistem oldukça basittir. Metrolarda Kiril alfabesinin yanı sıra İngilizce yönlendirmelerde bulunmaktadır. Metro fiyatları ise ülkede 4 grivnadır. Eğer sürekli metro kullanıyorsanız aylık kartlar alarak daha ucuz fiyatlara yolculuk yapabilirsiniz.

Ukrayna Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Ukrayna Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 180 gün içinde 90 günü geçmemek koşuluyla ülkeye ziyaretlerin vize talep etmemektedir. Ancak Ukrayna’ya seyahat süreniz 90 günden uzun sürecekse vize almanız gerekecektir. Birçok vatandaş vize işlemlerinin nasıl yapıldığı bilmemektedir. Peki, Ukrayna vize işlemleri nasıl yapılır?

Vize başvurusunda bulunmadan önce ülkeyi hangi amaçla ziyaret etmek isteyeceğinizi belirlemelisiniz. Çünkü gidiş amacınız için vize türleri değişiklik göstermektedir. Vize türünüzü belirledikten sonra başvuruda bulunmak için gerekli evrakları tamamlamalı ve Ukrayna konsolosluğuna iletilmelidir. İnternet üzerinden online başvuru formunu doldurup dosyanıza eklemelisiniz. Dosyanızı hazırlarken belgeleri eksiksiz hazırladığınızdan emin olmalısınız. Çünkü dosyanızda bulun bir eksik işleminizin gereksiz yere uzamasına neden olacaktır.

Ukrayna Vize Evrakları Nelerdir?

Ukrayna vizesi alabilmek için bazı evrakları hazırlamanız gerekmektedir. İlk kez vize alacak kişiler hangi evrakların gerektiğini bilmemektedir. Alacağınız vize seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle alacağınız vize türü için gerekli evraklar değişiklik gösterebilir. Peki, Ukrayna vize evrakları nelerdir?

Ukrayna turistlik vizesi alabilmek için hazırlamanız gereken belgeler şunlardır:

  • Vize formu fotokopisi
  • 2 Adet resim
  • Vize talep dilekçesi (şirket antetli kâğıda yazılmalıdır.)
  • Otel rezervasyonu faksı
  • Pasaport
  • Hesap döküm belgesi
  • Seyahat belgesi
  • Nüfus kayıt örneği

Ukrayna Vize Başvuru Şartları Nelerdir?

Her ülke vize verirken bazı şartlar aramaktadır. Peki, Ukrayna vize başvuru şartları nelerdir?

Ukrayna vize talebinde bulunacak kişiler online başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Başvuru yaparken evraklarınızın güncel olduğundan emin olun. Güncel olamayan evraklarda işlemlerinizin uzamasına neden olacaktır. Ukrayna vize başvuru şartları şu şekildedir:

  • T.C. vatandaşı olmak ya da Türkiye’de oturma iznine sahip olmak
  • Belgeler ile ispatlanacak şekilde gelir sahibi olmak

Yukarıda belirtilen şartları sağlayan her vatandaş kolaylıkla vize alabilir.

Ukrayna Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vize başvurusunda bulunan kişiler işlemlerin ne kadar sürede sonuçlanacağını merak ederler. Peki, Ukrayna vizesi kaç günde çıkar?

Ukrayna vize başvuru sonuçları alacağınız vize türene göre değişiklik gösterebilir. Ukrayna vize işlemleriniz ortalama 10 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak hızlandırılmış vize başvurusunda bulunursanız vize işlemleriniz 5 iş gününde sonuçlanacaktır. Vize işlemleriniz başvurduğunuz konsolosluğa e konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Gereksiz gecikmelerin önüne geçmek için vize işlemlerinizi en az 1 ay önceden başlatmanız tavsiye edilmektedir. Özellikle resmî tatillerde ve konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde vize sürecinizin uzayacağı ihtimalini unutmayınız.

Ukrayna Vize Ücretleri

Ukrayna vize ücretleri en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Alçağınız vize türüne göre fiyatlar değişiklik gösterecektir. Ülkede 90 günden kısa bir süre kalacaksanız eğer vize almanıza gerek yoktur. Ukrayna normal vize ücreti 65 dolardır. Ukrayna Vize İşlemleri Bu vize ortalama 10 günde çıkmaktadır. Hızlı vize çıkarmak isterseniz bu vize 130 dolardır ve 5 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Ukrayna 6 yaşından küçük çocuklar için vize ücreti talep etmemektedir.

Ukrayna’nın Vize İstediği ve İstemediği Ülkeler

Ukrayna, 90 günden kısa süren ziyaretlerde Türk vatandaşlarından vize talep etmemektedir. Ukrayna’nın vize istediği ve istemediği ülkeler bulunmaktadır. Ukrayna Gezi Rehberi Ukrayna ile vize kolaylığı anlaşması olan ülkeler bulunmaktadır. Ukrayna’ya sınırsız olarak vizesiz girebilen ülkeler şunlardır:

  • Azerbaycan
  • Gürcistan
  • Özbekistan Belarus (Beyaz Rusya)
  • Ermenistan
  • Moldova

Ukrayna’da 90 gün süre ile vizesiz girebilecek ülkeler şunlardır:

  • Almanya
  • Amerika Birleşik Devletleri
  • Andorra
  • Avusturya
  • Arjantin
  • Belarus (Beyaz Rusya)
  • Belçika
  • Bosna Hersek
  • Bulgaristan
  • Büyük Britanya
  • Brezilya
  • Brunei
  • Çekya
  • Danimarka
  • Estonya
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Güney Kıbrıs (Rum Kesimi)
  • Güney Kore
  • Hırvatistan
  • Hollanda
  • Hong Kong
  • İrlanda
  • İspanya
  • İsrail
  • İsveç
  • İtalya
  • İzlanda
  • İsviçre
  • Japonya
  • Karadağ
  • Kanada
  • Kazakistan
  • Kırgızistan
  • Letonya
  • Liechtenstein
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Macaristan
  • Makedonya
  • Malta
  • Moğolistan
  • Norveç
  • Paraguay
  • Panama
  • Polonya
  • Portekiz
  • Romanya
  • Rusya
  • San Marino
  • Sırbistan
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Şili
  • Tacikistan
  • Türkiye
  • Vatikan
  • Yunanistan

Ukrayna Vize Başvuruları Ne Zaman Açılacak?

Ukrayna’ya seyahat eden kişilerin merak ettikleri konulardan biri de Ukrayna vize başvuruları ne zaman açılacak? Pandemi nedeni ile başvurular bir süreliğine durdurulmuştu. Ukrayna Vize İşlemleri Ancak şu an da aşıları tam olan kişiler için Ukrayna vize başvuruları açıktır.

Ukrayna Vize Türleri

Seyahat amacınıza göre farklı vize türleri bulunmaktadır. Ukrayna için 8 farklı vize türü bulunaktadır. Ukrayna vize türleri şunlardır.

Ukrayna Turistik Vizesi

Ukrayna turistlik vizesi, 90 günü geçecek Ukrayna gezileri için talep edilen vize türüdür. Ziyaretiniz 90 günü geçmeyecekse vize almanıza gerek yoktur.

Ukrayna Ticari Vizesi

Ukrayna ticari vizesi, ülkeye ticaret amacı ile gelen kişilere verilen vize türüdür. Ülkede 90 günden fazla kalmayacaksanız vize almanıza gerek yoktur. Ancak 90 gün üzeri için vize almanız gerekmektedir. Ukrayna ‘ya ticari amaçla gidebilmek için gidebilmek için Ukrayna’da ki kurumdan davet mektubu almanız gerekecektir. Vize başvuru formunuza bu belgeyi de eklemeniz gereklidir.

Ukrayna Fuar Vizesi

Ukrayna fuar vizesi, Ukrayna’ya fuar için giden kişilerin aldıkları vize türüdür. Bu vizeyi alabilmek için gerekli evraklar ile konsolosluklara başvurulması gerekmektedir. Ukrayna’ya fuar gezisi için gidebilmek için Ukrayna’da ki kurumdan davet mektubu almanız gerekecektir. Vize başvuru formunuza bu belgeyi de eklemeniz gereklidir.

Ukrayna Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

Ukrayna Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi, Ukrayna’da akrabası veya yakınını ziyaret etmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu ziyaret 90 günü aşmamalıdır. Aynı zamanda vize başvurusu yapabilmeniz için sizi Ukrayna’ya davet eden kişiden davetiye mektubu almanız gerekmektedir.

Ukrayna Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vize

Ukrayna Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vize, Ukrayna’ya öğrenim ve staj amacı ile giden kişilerin alması gereken vize türüdür. Eğer 90 günden kısa kalacaksanız kısa süreli vize almanız yeterlidir. Ancak 90 günden uzun süre kalacaksanız D tipi uzun süreli vize almanız gerekmektedir.

Ukrayna Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi

Ukrayna Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi, Ukrayna’da konferanslara ve sportif faaliyetlere katılmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bu vize için gerekli evraklar şunlardır:

  • Ukrayna vize başvuru formu
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Pasaport
  • Davet Mektubu
  • Muvafakatname
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Finansal kart
  • Vize ücreti
  • Konaklama kartı

Ukrayna D Tipi (Uzun Süreli) Vize

Ukrayna D Tipi (Uzun Süreli) Vize, Ukrayna ziyareti 90 günden uzun sürecek olan kişilerin alması gereken vize türüdür. Ukrayna Gezi Rehberi Gerekli belgelerinizi hazırladıktan sonra belgelerinizi eksiksiz bir şekilde Ukrayna konsolosluklarına iletmeniz gereklidir. Bu vize için gerekli evraklar şunlardır:

  • Pasaport
  • Fotoğraf
  • Muvafakatname
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Finansal kanır
  • Konaklama kanıtı
  • Ukrayna D tipi vize başvuru formu
  • Ukrayna D tipi vize ücreti

Ukrayna Transit Vizesi

Ukrayna Transit Vizesi, Ukrayna üzerinden başka bir ülkeye geçmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Transit vize ile havaalanındaki bölgeyi terk etmemek koşuluyla uçuşunuzu bekleyebilirsiniz. Ukrayna Vize İşlemleri Bu vize için gerekli evraklar şunlardır:

  • 2 sayfası boş pasaport
  • Seyahat belgeleri
  • Banka hesap dökümleri
  • Ukrayna transit vize başvuru formu
  • 1 adet fotoğraf

Ukrayna Vize Başvuru Merkezi Nerededir?

Ukrayna vizesi alabilmek için belirli konsolosluklara başvurmanız gerekmektedir. İlk kez vize alacak kişiler başvuruları nereye yapması gerektiğini bilmemektedir. Ukrayna Gezi Rehberi Peki, Ukrayna başvuru merkezi nerededir?

Ukrayna başvurusu alabilmek için başvuru yapabileceğiniz konsolosluklar şunlardır:

  • Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu
  • Ukrayna Büyükelçiliği Ankara
  • Ukrayna İzmir Konsolosluğu
  • Ukrayna Antalya Konsolosluğu