1. Anasayfa
  2. Bilgi

Yunanistan Turistik Vize

Yunanistan Turistik Vize
Yunanistan Turistik Vize
0

Yunanistan Turistik Vize  Yunanistan’a kısa süreli seyahat gerçekleştirecek olanlar Yunanistan turistik vizesi almalıdır. Seyahat etmeden önce tatil için ülkeye gittiğinizi kanıtlayacak belgeleri yetkili makamlara sunmanız istenecektir. Yunanistan turistik vize kısa süreli vize kategorisinde yer alır. Eğer kişiler 180 gün içinde 90 günden az olacak şekilde ülkede konaklayacaksa başvurması gereken vize türü budur.

Yunanistan turist vizesi şartları Schengen vize prosedürleri kapsamındadır.

Yunanistan Turistik Vize İşlemleri

Yunanistan turistik vize işlemlerini, büyükelçilik bünyesindeki konsolosluk ofisleri yürütür. Vize başvuru sürecine başlatılmadan önce doğru vize türüne başvuru yapıldığından emin olunmalı ve başvuru tarihi iyi planlanmalıdır. Seyahat tarihinden 15 gün önce yapılacak başvurular, olası aksaklıklar dolayısıyla risk taşır.

Vize işlemleri için ilk adım, online kayıt formunun doldurulmasıdır. Kişilerin formda istenen bilgilere vereceği cevaplara gör hazırlaması gereken evrakların listesi belirlenir. Seyahat nedeni ve ülkede kalış süresi bu nedenle kesin olmalıdır. Yanlış evrak hazırlayarak başvuru yapmak, vize başvurusunun reddedilmesine sebep olacaktır.

Vize işlemleri sürdüğü esnada konsolosluk, başvuru sahiplerini mülakat için çağırabilir, kendisinden ek evraklar isteyebilir. Bu nedenle başvuru sürecinde uzman bir danışmanla yol alınması tavsiye edilir. Vize başvurularında en sık yapılan hataların, evrakların uygunsuz ve eksik olarak teslim edilmesidir. Kişilerin evrak listesi ve ödemesi gereken ücretler belli olsa da, seyahat süresi ve özel durumlar ek hesaplamalar gerektirecektir.

Yunanistan Turistik Vize Evrakları

Yunanistan turistik vize evrakları, ülkeye giriş için alınacak vize türüne uygun şekilde hazırlanması gereken belgelerdir. Bunlar;

  • 10 yıldan eski olmayan pasaport,
  • Vize başvuru formu,
  • Kriterlere uygun şekilde çekilmiş biometrik fotoğraf,
  • Vize talep dilekçesi,
  • Seyahat sağlık sigortası,
  • Ulaşım ve konaklama rezervasyonları,
  • Vize ücret dekontu,
  • Banka hesap dökümü, maaş bordrosu, ek gelir belgeleri,

Bunlar, Yunanistan turist vizesi almak isteyenlerden talep edilen ortak belgelerdir. Çalışanlar, işverenler ve sporlardan ayrıca alternatif evraklar da istenir.

Yunanistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Yunanistan turist vizesi başvuru şartları tamamlanıp da dosyaların teslimatı yapıldıktan sonra değerlendirme süreci başlar. Vizenin çıkma süresi, başvuruların yapıldığı döneme bağlı olarak değişebilir. Uluslararası ilişkiler, resmi tatiller, sistem yoğunluğu ve güncel prosedür değişiklikleri vize çıkış süresini uzatabilir.

Yunanistan turist vizesi 5 ile 15 iş günü arasında sonuçlanır. Başvurular 3 aydan daha erken olmamak kaydıyla seyahat tarihinden çok önce başlatılırsa iyi olur. Evrakların güncelliği ve incelenmesi açısından başvuruların 1 ay önce yapılması önerilir.

Vize başvurusunun sonuçlanma süresi, evrakların işleme alındığı dünden hesaplanır. Resmi tatil ve sistem arızası gibi basit durumlar, seyahat planlarınızı değiştirmenize sebebiyet verebilir.

Yunanistan Vize Başvuru Süreci Nasıl İlerler?

Yunanistan vize başvuru sürecinin ilk adımı, ülkeye yapılacak seyahatin tarihlerini belirledikten sonra gerekli evrakları hazırlamak olacaktır. Evrakları tamamlanıp da zamanında teslim edildiğinde incelemeye alınacaktır. Bu noktada vize başvuru merkezlerinin faydası büyüktür. Evraklar vize merkezi danışmanları tarafından incelenerek eksik ya da hatalı bir durum olup olmadığı tespit edilir. Bu durumda hataların giderilmesi ve evrakların güncellenmesi adına başvuru sahibiyle iletişime geçilir. Kişiler adına rezervasyon evrakları, ücret ödemesi ve randevu alımı yapılarak süreç kolaylaştırılır. Evraklar işleme alındıktan sonra 15 gün içinde başvuru sonucu belli olur.

Yunanistan Turistik Vize Reddi

Yunanistan turistik vize reddi, diğer vize kategorilerinde olduğu gibi karşılaşılabilecek bir sonuçtur. Yanlış beyan, evrak eksikliği ve hatalı bilgi gibi nedenler, vize reddine sebep olmaktadır. Ret nedeni, kişiye konsolosluk tarafından gönderilecek belgeyle bildirilir. Eğer olumsuz sonucun nedeni çözümlenebilecek kadar basitse, sorun giderildikten sonra tekrar başvuru yapılabilir. Ancak süreç baştan başlatılacaktır ve ödenen ücretler geri iade edilmeyecektir. Zaman kaybı ve maddi kayıp yaşanmaması adına sürecin profesyonellerle birlikte ilerletilmesi faydalı olacaktır.

Yunanistan turistik vize danışmanlık hizmeti, başvuru sürecinde yapılacak hataları önlemek ve karşılaşılabilecek olumsuzlukları minimum seviyede tutmak için verilmektedir.