1. Anasayfa
  2. Gezi Rehberi

KIŞIN TÜRKİYE’DE GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

KIŞIN TÜRKİYE’DE GEZİLMESİ GEREKEN YERLER
ULUDAĞ
0

Kışın Türkiye’de Gezilmesi Gereken Yerler? Türkiye, her mevsim doğanın sayısız güzellikleri ile dünyadaki en güzel coğrafyaların birinde yer almaktadır. Yılın her mevsiminde, her döneminde gidip görülmesi gereken doğal ve kültürel mekana ev sahipliği yapan Türkiye’de, kış ayları ayrı bir güzel olmaktadır. Özellikle bembeyaz karla kaplanan bu mekanlar tarifsiz bir güzelliğe bürünmektedir. Ülkemizde kışın gidip görebileceğiniz çok sayıda büyüleyici yer bulunmaktadır. Bu yerlerden birkaçını sizler için bu yazımızda derledik.

KAPADOKYA

Yılın büyük bölümünde hem yurtdışından hem de yurt içinden binlerce turisti ağırlayan, dünyanın kendi alanındaki tek merkezi kabul edilen Kapadokya, kışın da ziyaretçilerini ayrı güzellikte karşılamaktadır. Kışın Türkiye’de Gezilmesi Gereken Yerler?  Ihlara Vadisi, açık hava müzesi niteliğindeki Göreme ve Ürgüp karlar altında eşsiz manzaralar sunmaktadır. Çok sayıda doğal güzelliği ve tarihi bünyesinde barından Kapadokya’da ayrıca Acıgöl ve Derinkuyu yeraltı şehirleri de gezilip görülmesi gereken yerlerden birkaçı olabilir.

KAPADOKYA
KAPADOKYA

SARIKAMIŞ

Ülkemizde Kars şehrinde yer alan Sarıkamış, kışın mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yerini almaktadır. Çam ağaçlarının arasında bol bol kış sporları yapabileceğiniz Sarıkamış, pistlerinde kristal kar deneyimi sunan lokasyonlardan biridir. Tarihi özellikleri ile öne çıkan bölgede Katerina Köşkü’nü de gezebilirsiniz. Dilerseniz altı ay boyunca karlar altında kalan Sarıkamış’ı kışın deneyimleyebilmek için listenize ekleyebilirsiniz.

SARIKAMIŞ
SARIKAMIŞ

ABANT GÖLÜ

Manzarası ile görenleri kendine hayran bırakan diğer bir nokta ise Abant Gölü’dür. Bolu’da yer alan bu doğa güzeli bölge, özellikle kışın karlar altında bambaşka bir havaya bürünür. Çam ormanları ile çevrilmiş gölün çevresinde yürüyüşler yapabilir, farklı açılardan göl manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Kartpostaldan fırlamış gibi manzaralar görmek isterseniz Abant Gölü iyi bir fikir olabilir.

ABANT GÖLÜ
ABANT GÖLÜ

DOĞU EKSPRESİ

Ülkemizin batısından doğusuna kadar muazzam kış ve kar manzaraları eşliğinde seyahat edebileceğiniz Doğu Ekspresi mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Nostaljik yapısıyla da dikkat çeken Doğu Ekspresi, kışın yaşamanız gereken bir deneyimdir. Yol üzerinde farklı şehirlerde mola vererek dolaşabileceğiniz ve ülkemizin birçok farklı bölgesini görebileceğiniz tren yolculuğunda 25-30 saat boyunca çok eğlenceli bir seyahat sizleri bekliyor. İstanbul veya Ankara’dan başlayacağınız yolculuk Kars’ta sona ermektedir. İsterseniz yol üzerindeki turistik yerlerde inerek konaklama şansınız da bulunmaktadır.

DOĞU EKSPRESİ
DOĞU EKSPRESİ

SAFRANBOLU

Geçmiş dönemlerden kalmış hissi yaratan Safranbolu da kışın görülmesi gereken yerler arasındadır. El değmemiş mimari dokusu ile Safranbolu, kış aylarında başka bir görünüme kavuşmaktadır. İsterseniz çevrede bulunan farklı mekanları da ziyaret ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

SAFRANBOLU
SAFRANBOLU

ULUDAĞ

Bursa, tanınmış kayak merkezleri ve tarifsiz manzarası ile Türkiye’nin en popüler, en gözde yerlerinden biridir. Kışın Türkiye’de Gezilmesi Gereken Yerler? Uludağ, aralık ayından mart ayına kadar kayak ve müzik festivallerine gelen çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Bölge, 22 dakikalık bir tırmanışın ardından sizi bembeyaz bir manzara ile karşılıyor. Sonrasında kayak yapmak, olmazsa olmaz sucuk ekmek yemek ve karın keyfini çıkarmak kalıyor.

ULUDAĞ
ULUDAĞ