1. Anasayfa
  2. Bilgi

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları
Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları
0

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları Bu kavurucu yaz sıcaklarında bazılarımız tatile, bazılarımız memleketine, bazılarımızsa günü birlik denizin tadını çıkartmaya gittik. Çoğumuzun aklında tek bir soru var ’’ nasıl güzel, hızlı ve sağlıklı brozlaşabilirim? ‘’  Öncelikle bilmemiz gereken hızlı bir şekilde bronzlaşmanın pekte sağlıklı olmadığı. Güneş hepimizin de bildiği gibi çok fazla cilde zararlı ışınlar yayıyor ve bu ileriki zamanlarda çok ciddi problemlere yol açabilir. Kısa vadede bile güneş kremi kullanmamak ciltte kahverengi lekelere sebep oluyor. Bu sebeple güneş kremimizi günlük hayatta da kullanmaya dikkat etmemiz gerekiyor. Uyarımızı yaptıktan sonra dilerseniz sağlıklı bir şekilde kalıcı bronzlaşma nasıl olur görelim.

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları
Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları

PEELİNG VE KESE

Bronzlaşmadan önce kese veya peeling yapıp cildimizi ölü derilerden arındırmak bronzluğunuzun daha kalıcı olmasını sağlamaktadır. Orta sertlikte bir kabak kesesi veya kokusunu sevdiğiniz hoş bir peelingle sabah çıkmadan önce veya bir gece önce cildinizi arındırabilirsiniz.

GÜNEŞ KREMİ

Güneş kremi bronzlaşmanızı engelleyecek gibi düşünseniz ve uygulamak istemeseniz de en güvenli bronzlaşmanın 1. Faktörü güneş kremidir ve güneş kremi bronzlaşmanıza engel olmaz sadece sizi güneşin zararlı ışınlarından korur.. Cildinizi korumadan güneşe çıkmak ilk başta da söylediğimiz gibi geri dönüşü olmayan birçok şeye sebep olabilir. Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları Ve akşam eve geldiğinizde cildinizin kızarmış ve ne kadar acıyacak olmasından bahsetmiyorum bile. Hepimiz denize gittiğimiz günün akşamında bu acıyı bir kere yaşamışızdır. Bu acılı süreci yaşamamak adına da kuvvetli ve içeriği temiz güneş kremleri kullanmak denizden çıktıkça da serinletici spreylerden sıkmayı ihmal etmeyin.

BRONZLAŞTIRICI YAĞLARI BİLİNÇLİ KULLANALIM

Bronzlaştırıcı hazır yağlar veya kakao, havuç yağı gibi yağlar gerçekten hızlı bronzlaşmamızı sağlarlar fakat daha güneşe bu yaz ilk defa çıkan cildiniz için oldukça zararlı. Bunun sebebi cildimizi direk kontrolsüz bir şekilde güneş ışınlarının hedefi haline getirmesi. Tatilinizin ilk günlerinde kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Onun yerine birkaç gün sonra çok güneş olmayan saatlerde güneş kreminizin üstüne sürebilirsiniz.

BOL BOL SU TÜKETİN

Su tüketmenin önemini artık hepimiz bilmeyenimiz kalmadı desek abartmış olmayız. Özellikle sıcağa bu kadar maruz kaldığımız anlarda su tüketmenin önemi iyice artıyor. Vücudumuzun kuruyup su kaybetmesi isteyeceğimiz son şeylerden biridir.

TEK SEFERDE OLMAZ

Güneşlenme işlemini tek seferde 1 saat boyunca yatarak yapmayın ki zaten bu süreci hızlandıracak bir şey değil. Tek seferde uzun saatler yatmanız hem cildinizi yorar hem de güzel vakit geçirmenizi engeller. Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları  15 dakika ön 15 dakika arka tarafınızı dönerek yatmak tek sefer için yeterli olacaktır. Vaktinizi yatarak harcamak yerine voleybol oynamak, plajda dolaşmak, soğuk bir şeyler içmek ve denizde eğlenmek daha eşit yanmanızı sağlayacağı gibi vaktinizin de keyifli geçmesini engellemeyecektir.

PARFÜM KULLANMAMAK

Parfük, deodorant, vücut spreyli gibi ürünler güzel kokmamızı sağlasa da ne yazık ki güneşlenirken vücudumuzda güneş lekesi olmasına sebebiyet verebilir. Gözle göremesek de parfümünüzün veya deodorantınızın molekülleri, damlacıkları cildimizin üzerinde tutunmaya devam ederler ve güneş bu moleküllerle tepkime yapıp cildinizde lekelenmeye yol açabilir.

ŞAPKA VE DUDAK NEMLENDİRİCİSİ

Şapka kullanmak gözlerinizi güneşten korumak için güzel bir yöntemdir. Güneş gözlüğü takıp yüzünüzde gözlük izi ile dolaşmak zorunda kalmadan gözlerinizi ve yüzümüzde en hassas noktalardan biri olan dudaklarınızı güneşten koruyabilirsiniz. Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşmanın Yolları  Ayrıca çantanıza atacağınız bir dudak nemlendiricisi de dudaklarınızın kurumasını engelleyecektir hele ki bu nemlendirici uv koruması içeriyorsa tadından yenmez.

Sağlıklı bronzlaşmak, hızlı bronzlaşmak gibi sorularınızın cevaplarını verdiğimiz bu yazımızı keyifli bir şekilde okumuş olmanızı, güzel ve eğlenceli bir yaz geçirmenizi diliyoruz.. Sağlıkla kalın.